Ürün Sepetinize Eklendi !

2000₺ ÜZERİNDEKİ SİPARİŞLERDE 10% İNDİRİM. BONUS VE MAXİMUM KARTLARA VADE FARKSIZ 4 TAKSİT İMKANI

Toptan İç Giyimin Yıldızı
Toptan İç Giyimin Yıldızı
Sepetim 0,00 TL
BLOG
Blog Grupları
Yayın Tarihi : 26.01.2021 15:22 | Güncellenme Tarihi : 29.01.2021 15:43 | Genel
Ayak Sağlığının Başrolünde Çoraplar Var

Ayak sağlığı için oldukça önemli bir yere sahip olan çoraplar aynı zamanda uyku kalitesini artıran seçeneklere sahiptir. Ayaklarınız üşüdüğü için uykunuzun bölünmesini istemiyorsanız çoraplarınız ile uyuyabilirsiniz. Uyurken kişinin vücut sıcaklığının düşmesinin nedeni el ve ayaklardaki damarların genişlemesidir. Cildimize daha fazla kan gittiği için vücut sıcaklığının azalmasına bağlı olarak kişi üşür. Damarların genişlemesi vücudun kendisini uykuya hazırlanmasına yardımcı olur. El ve ayak damarlarının genişlemesi uykuya dalma süresinin de kısalmasının olanak sağlar. Vücudun ideal dengeye sahip olması için tercih edilebilen çoraplar vücudun yatma vakti olduğunu anlaması için de tercih edilebilir.

Uykuya Dalmakta Zorluk Çekenler Çorap Giyebilir

Uykuya dalmakta zorluk çekenler çorap giyerek daha kısa sürede uykuya dalabilir. Uyku kalitesi üzerinde olumlu bir etkisi olan çorapların ayaklarda terletme yapmaması ve pamuklu kumaşlardan üretilmesi oldukça önemlidir. Gece boyunca ayaklarda kalacak olan çorapların kan dolaşımını engellemeyecek sıklıkta olması gereklidir. Bileği sıkmayan ve kanın rahatça vücutta dolaşmasına olanak sağlayan çoraplar uykusuzluğa karşı etkili bir silah olarak kullanılabilir. Kadınlar, erkeklere oranla soğuğa karşı daha hassas oldukları için daha fazla çorap kullanımına yönelirler. Bazı çoraplar ayakların nefes almasını engellediği için uykuya hızlı dalacağım derken ayak sağlığını olumsuz yönde tetikleyebilir. Bu nedenle çorap seçiminde oldukça dikkat edilmesi gerekir.

Çoraplar Mantar Oluşumunu Engeller

Sadece uyurken değil, uyanıkken de tercih ettiğiniz çoraplar ayakta oluşan nemi çekerek mantar gibi deri hastalıklarının oluşmasını engeller. Bu nedenle ayakkabınız ile birlikte mutlaka çoraplarınızı giymeyi ihmal etmeyin. Nasır ve su toplamalarını engelleyen çoraplar ayakkabı ile ayak arasında bir kalkan görevi görerek sürtünmeyi durdurur. 100 pamuktan üretilen kumaşlar ayağın hava almasına yardımcı olur. Bu nedenle çorap seçiminde siz de pamuk içerikli olan malzemelerden üretilen ürünleri tercih etmelisiniz. Bilek ve ayak bölümünü sıkmaması gereken çoraplarda lastikli ve lastiksiz seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz. Kan dolaşımı ve ağrılar için oldukça faydalı olan varis çorapları da sağlık sorunları olan bireyler için ideal bir tedavi edici seçenek olabilir. Çorapların olması tırnak batma problemini de beraberinde getirebilir. Derisi çoraplara karşı hassas ve kuru olan kişiler çorabını ters çevirerek dikişlerin vücudu tahriş etmemesini sağlayabilir.

İdeal Vücut Isısı için Çoraplar Önemli

İdeal vücut ısı dengesinin sağlanabilmesi için çorapların ayrı bir önemi bulunur. Bebeklerden çocuklara kadar herkesin tercih edebileceği çorap modelleri, dört mevsime özel dokularda üretilebilir. Yaz aylarında daha çok pamuklu modeller tercih edilirken kış aylarında termal çoraplar ve yün içerikli modeller tercih edilir. Ayakkabı modeline göre de çeşitlendirilebilen modeller içerisinde soket, uzun soket, babet çorabı, külotlu çorap gibi seçenekler bulunur. Modeller arasından tercihte bulunmak isteyenler, çorap adedini fazla tutarak birim maliyetin düşürülmesini de sağlayabilir.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et